Ayat-ayat Al-Quran

Hadis Rasulullah s.a.w

Mengenang zaman...nasyid  

Wednesday, July 15, 2009

Salam...actually time entry nih ditulis, jam dah pukul 5.40pagi...aku bgn tuk bersahur jam 3 lebih td..trus tak dpt tido...huhu..alang2 tk dapat tido aku pun layan la beberapa video kat youtube tuh...kebetulan one of my friend (yg aktif nasyid masa zaman blaja dlu) ader forward satu video terbaru group dier...so dgn link tuh aku dpt tgk byk group nasyid especially time zaman aku aktif ngan dunia nasyid nih...maybe ramai yg tak tau..tp aku penah aktif giler ngan dunia nasyid..especially masa aku blaja kat utm..huhu...hampir sumer pertandingan nasyid aku pigi..and hampir sumer konsert nasyid aku pigi..huhu...and aku kenal rapat ngan beberapa org kuat nasyid (pyan saujana,ito lara,group brothers, group far east, izzat mirwana, and group devotees)...kekadang aku sgt rindu saat2 tuh...and yg paling aku heran dlu (aku boleh plak tulih lirik lagu nasyid..siap bg kat group lain tuh...ahaks)..skang aku dah tak byk idea mcm dlu (maybe hati dah byk dosa kot..huhu)..nak menangis la plak..huhu...
Sebenarnya, aper aku nak citer nih...manusia mmg tak lari dari segala kesilapan..kekadang hati dikuasai syaitan, sampai lupa nak pertimbangkan iman...kekadang pengaruh dr persekitaran sampai lupa nak ingat Sunnah junjungan..aku juga tidak sempurna,tp aku mengikuti segala ajaran setermampuku...insyaAllah...
"Ya Allah, aku hanyalah hambaMu yg hina, yg sentiasa melakukan kesalahan dan hina dalam dosaku sendiri, ku mohon taubat dan petunjuk utk aku, ahli keluargaku, dan insan2 yg terdekat denganku..tunjukilah kami jalan yg lurus, jalan yg Engkau redhai...Jadikanlah hati ku ini ya Allah, hati yg penuh redha, hati yg bahagia, dan hati yg penuh dgn kasih sayang. Penuhilah jiwa ku, rohku dan jasadku dengan iman dan sifat2 mahmudah...Tunjukkan lah aku kebenaran, dan jadikan lah kebenaran itu sesuatu yg menenangkan jiwaku...Ya Allah, disetiap langkahku akan ada duri dan kelukaan, maka sembuhkan lah dengan ingatan ku padaMu...Amin..."

Utk korg layankan video nih...dr group brothers,
video


Sayu hati ini...

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


0 comments: to “ Mengenang zaman...nasyid

 

Design by Amanda @ Blogger Buster