Ayat-ayat Al-Quran

Hadis Rasulullah s.a.w

Update..update  

Saturday, May 22, 2010


Salam dunia...apa khabar ari nih?apa khabar semua anggota badan kita?apa khabar iman kita?apa khabar jiwa kita?diharap semuanya sihat dan terjaga..alhamdulillah..


maaf pada semua,bukan xnak update selalu..tp memandangkan condition sekarang yg cepat letih membuatkan mata ini tidak dapat bertahan apabila menginjak ke pukul 10 malam..tp dikesempatan hujung minggu nih, dapatlah sedikit berkongsi cerita bersama kawan2 dan sahabat blog sekalian...

semalam check up kali kedua...kali nih pergi berseorangan sebab tak mau menyusahkan hubby yg agak busy lately..lagipun check up kedua nih mesti sekejap je kan...huhu..alhamdulillah spt yg dijangka mmg sekejap je..sbb aku jer the onlt patient yg ader...yg paling ditunggu2 ialah saat nak scan baby...huhu..dalam seminggu nih, mmg perasaan nak tgk khalifah kecil nih membuak2..so semalam biler dapat peluang..leh tgk puas2...

subhanaAllah, mmg perubahan sgt ketara dr sebulan yg lalu...dah semakin besar dah anak mama nih..dgn semua sifatnya yg sempurna tiada yg lebih berhak utk aku berterima kasih melainkan Penciptaku semata2..haha..aku nih boleh jd org yg sgt sentimental..sedar2 jer ternangis plak..huhu..

kini usia khalifah kecil 4 bulan 3 hari...aku akui aku tersangatlah bahagia..syukur pdMu..

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Baby..baby sihat ke?  

Sunday, May 2, 2010


Salam sahabat blog sekalian...alhamdulillah memasuki minggu ke 12 nih mmg mengujakan..seawal minggu pregnancy..aku kurang mengalami alahan..even utk muntah2 pun hanya berlaku waktu aku lapar...tp setelah memasuki minggu ke sebelas, alahan mula dtg sedikit demi sedikit...muntah..loya..semakin menjadi2..kekadang sampai lemah2 badan dibuatnya...biler keadaan menjadi begitu lemah..ku cuba berbicara dgn dia..."baby sihat tak hari nih?"..."baby tak ske ke aper yg mama makan td?"...or "baby marahkan mama ke?" adalah soalan2 yg selalu kutujukan padanya...sambil kuusap2...aku berbicara dgnnya seolah2 mmg dier mendengarkan aku..n kekadang hubby pun turut berbicara dgnnya...n dgn kuasa Allah..disaat aku mengalami alahan, aku berbicara dgnnya..alahan itu semakin berkurang n rasa loya akan sedikt demi sedikit hilang...maybe itulah yg dinamakan jalinan hati...


seriuosly..sahabat blog sekalian...jika anda masih mempunyai seorang insan yg bernama ibu...jagalah hatinya...jagalah perasaan nya..jagalah lidah dan tingkah laku anda dgnnya..kerana apa...kerana dia sanggup menahan segala kepahitan..penderitaan dan kesengsaraan utk membawa kita ke mana sahaja selama 9 bulan...dan selepas itu melahirkan..dan seterusnya membesarkan...
sungguh tk ternilai jasa ibu...walau diberi sebesar bumi utk membalas jasanya...masih ada yg tk termampu dibalas...

Untuk mak...selamat hari ibu...terima kasih kerana mengandungkanku selama 9 bulan..terima kasih kerana melahirkanku..terima kasih kerana membesarkanku..terima kasih kerana sentiasa berada di sisiku di saat aku memerlukan..terima kasih kerana menjadi sahabat baikku diwaktu aku perlukan teman...terima kasih kerana berkongsi cerita dgnku...terima kasih kerana memberiku kasih sayang yg tiada hujungnya..terima kasih kerana memarahiku...terima kasih kerana menasihatiku...terima kasih atas segala2nya.....hanya Allah sahaja yg mampu membalas jasa mu...

Selamat Hari ibu!!!!

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


 

Design by Amanda @ Blogger Buster