Ayat-ayat Al-Quran

Hadis Rasulullah s.a.w

Happy Birthday Sensei!  

Tuesday, July 28, 2009

Salam...pergh lama giler aku tk update...2 sebab jer...1-aku mmg ngah tkder idea wlaupun aku rasa byk nk citer 2-pas solat isya' aku dah ngantuk giler smpai aku xder idea (so sebab kedua mnyebabkan sebab pertama terjadi)..hahaha..jd dikesempatan yg agak2 boleh bertahan nih aku write something supaya xder la blog aku nih jd abandoned..haha..
okies..berbekalkan tajuk kat atas tuh, aku nnk tulih skit arr pasal suprise birthday yg aku n classmate aku plan utk sensei aku nih...sedar tk sedar, aku dah jadi anak murid dier nak dekat 5 bulan dah..cepat giler..n dibawah tunjuk ajar dier nih la, aku dah boleh baca tulisan jepun...(tp still byk kena blaja lg)..sensei aku nih mmg sempoi, agak giler2 and mmg tk penah marah..(even biler dier nak wat marah pun so cute)..haha..
So plan besday dier yg kebetulan jatuh pada hari yg kami ader kelas mmg quite mendebarkan..sbb sensei ske datang awal..so pape hal pun kitorg mesti kena dtg lg awal dr dier...and alhamdulillah arituh dier dtg lewat skit dr biasa...so kek,and makanan2 kitorg sorok blakang kelas..cover baik punyer..dier masuk kelas ngaja mcm besa..kitorg pun wat muke kunun2 tk ingat langsung besday dier..hahah..agak2 nmpak kecewa skit kat muke dier (nih tafsiran aku je..aku kan nujum air muka org..wakkaka)..biler dier kater rehat jer,kitorg trus ke belakang and amik kek...dier mmg suprise giler and tk expect kitorg wt besday party..although it was simple, but the simplest thing can take away your heart...yg pnting sincerity...hahaha..

Kat bawah nih aku share la gambar2 sensei aku..."せんせいは、たんじょうびおめでと!”







<--Sekiguchi sensei ngah berusaha membuka hadiah...(4 lapisan tuh..hahaha)












<--Gambar candid sensei...sempoi arr sensei!







<--せんせいはおいくつですか。
(Sensei, yg ke berapa?)
Sensei: Secret
Kami: Sigh...(hahah)
ありがとうございます!
                   

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Mengenang zaman...nasyid  

Wednesday, July 15, 2009

Salam...actually time entry nih ditulis, jam dah pukul 5.40pagi...aku bgn tuk bersahur jam 3 lebih td..trus tak dpt tido...huhu..alang2 tk dapat tido aku pun layan la beberapa video kat youtube tuh...kebetulan one of my friend (yg aktif nasyid masa zaman blaja dlu) ader forward satu video terbaru group dier...so dgn link tuh aku dpt tgk byk group nasyid especially time zaman aku aktif ngan dunia nasyid nih...maybe ramai yg tak tau..tp aku penah aktif giler ngan dunia nasyid..especially masa aku blaja kat utm..huhu...hampir sumer pertandingan nasyid aku pigi..and hampir sumer konsert nasyid aku pigi..huhu...and aku kenal rapat ngan beberapa org kuat nasyid (pyan saujana,ito lara,group brothers, group far east, izzat mirwana, and group devotees)...kekadang aku sgt rindu saat2 tuh...and yg paling aku heran dlu (aku boleh plak tulih lirik lagu nasyid..siap bg kat group lain tuh...ahaks)..skang aku dah tak byk idea mcm dlu (maybe hati dah byk dosa kot..huhu)..nak menangis la plak..huhu...
Sebenarnya, aper aku nak citer nih...manusia mmg tak lari dari segala kesilapan..kekadang hati dikuasai syaitan, sampai lupa nak pertimbangkan iman...kekadang pengaruh dr persekitaran sampai lupa nak ingat Sunnah junjungan..aku juga tidak sempurna,tp aku mengikuti segala ajaran setermampuku...insyaAllah...
"Ya Allah, aku hanyalah hambaMu yg hina, yg sentiasa melakukan kesalahan dan hina dalam dosaku sendiri, ku mohon taubat dan petunjuk utk aku, ahli keluargaku, dan insan2 yg terdekat denganku..tunjukilah kami jalan yg lurus, jalan yg Engkau redhai...Jadikanlah hati ku ini ya Allah, hati yg penuh redha, hati yg bahagia, dan hati yg penuh dgn kasih sayang. Penuhilah jiwa ku, rohku dan jasadku dengan iman dan sifat2 mahmudah...Tunjukkan lah aku kebenaran, dan jadikan lah kebenaran itu sesuatu yg menenangkan jiwaku...Ya Allah, disetiap langkahku akan ada duri dan kelukaan, maka sembuhkan lah dengan ingatan ku padaMu...Amin..."

Utk korg layankan video nih...dr group brothers,
video


Sayu hati ini...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Perginya seorang yg bernama Michael Jackson..  

Saturday, July 11, 2009

Isk...aku sebenarnya malas nak komen pasal mender nih..tp mengenangkan aku membesar dgn lagu2 MJ, leh la aku share skit ngan korg personal review aku...aku rasa la kan, biler satu dunia tahu MJ nih meninggal, macam berlaku satu bencana alam gamaknyer..maner2 aku pigi sumer org ckp hal nih..and even memula aku ingat pun satu 'gimik' dr memember aku biler dorg bgtau aku pasal mender nih..sibuk la plak aku bukak internet and rata2 semua tajuk utama internet pasal mender nih..so kompem la dah meninggal seorg hamba Allah yg bernama Mikael @ Michael nih...


Tp nak wat camana dah lumrah hidup org glamer seantero dunia mcm dia nih...hidup pun kontraversi...meninggal pun sama jugak (pdhal org lain punyer citer,dier gak yg terkena)..kes samada dier masuk Islam tuh sahih ke tak...and yg peliknyer kan abg dier dah wat pengakuan yg dier mmg dah convert tuh Islam, yg nak kaji2 lg wat per...bg jela dier pergi mengadap PenciptaNya...soal iman bukan urusan manusia..okies!..tp satu info yg aku dapat Mikaeel nih mmg dah memeluk agama Islam pada 21November2008...dan terbukti pengebumian dier pun cara Islam...


And aku yg of course lahir awal 80-an nih kompem dah dgr lagu dier dr kecik2 lagi...lagi2 la kalu kat tv, mmg video klip dier kuar ari2...aku ingat dlu sampai terhafal ngan tgk video klip dier je..itu baru kat tv...blum yg abah aku rakam dalam tape...hahah...mesej2 yg die bawa dalam lagu2 dier mmg terkesan...kalu korg ingat ader satu video klip dier yg dier jadi hantu tuh...fuh, mmg kreatif..koreografer dier mmg terBAEK la! (zaman tu la)...

And hari nih, dier meninggal kan kita semua utk bersama yg Esa. Terpulang la pader korg samada nak kutuk dier ke, yg sanjung dier ke, yg mengagumi lagu2 dier..Dier dah meninggal pun...and sebagai saudara seIslam, aku sedekah kan Al-Fatihah utk dier...Rest in Peace...

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


Hana Fazreena Wedding  

Sunday, July 5, 2009

Macam baru jer aku update pasal wedding Wawa...cepat betul waktu berlalu dan kini tibalah giliran sorg lagi opismate aku..Hana dan pasangan nya Zebiq...Alhamdulillah kali nih aku berpeluang hadir ke majlis persandingan sebelah perempuan yg bertempat di Dewan Tun Razak, Temerloh...
Perjalanan yg tak berapa jauh dr KL (lebih kurang 2 jam setengah)...sampai kat pekan temerloh dalam jam 1ptg...(agak2 sesat gakla mencari dewan nih)..hahaha...alhamdulillah kami sampai ngam2 pengantin sampai...so dptla tgk pengantin...masa majlis nih, ramailah gakla budak2 SATO yg dtg..termasuklah yg ex-SATO pun dtg (Zack, aku respek dgn komitmen ko)...so aku nak share beberapa gambar sekitar majlis Hana di Temerloh...

Tanggal 4 Julai 2009, Hana sah bergelar isteri kepada Zebiq...




<--Congratulation to both of you..Everlasting love...
<--Sama padan...semoga bahagia sampai ke syurgaNya...
Hana Fazreena
And
Zebiq
Selamat Pengantin Baru, Didoakan semoga sentiasa diberkati dan dirahmati....and dikurniakan anak2 yg comei2 belaka...amin

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


 

Design by Amanda @ Blogger Buster