Ayat-ayat Al-Quran

Hadis Rasulullah s.a.w

So fast so furious...6mons  

Monday, May 23, 2011

Irfan and papa

First official Lesson for irfan


Assalamualaikum to all my bloggers...it seem so long i tak update blog..huhu..maklumlah kesibukan diantara kerjaya dan peranan...hehe (alasan kan..)

alhamdulillah..menginjak ke bulan 5 dah, irfan pun dah masuk 6 bulan ..ya Allah cpt btul masa berlalu..rs macam baru kluar bilik bersalin jer..hahah..perkembangan irfan pun sgt pantas..dah pndai meniarap..makin byk akal dan mulutnya...dan dah pndai show emotions...kekadang biler letih balik keje, just laying beside irfan, irfan akan pandang mama seolah2 paham keadaan mama...irfan senyum kat mama....fuuhhh, terus ilang sumer penat mama kat opis..hehe..

berat terkini irfan dah masuk 8kg...makan ngan minum susu sama jer kuatnya (ingatkan biler dah introduce solid food..irfan akan kurang susu)..xperlah, yg pnting anak mama ttp sihat dan semakin bijak..

yg bestnyer skang..irfan pun dah ader standard routine...kalau time weekdays, irfan akan bgn sendiri or dikejutkan by 730am...balik dr nursery, pukul 8 mlm akan tido balik...sesekali jela bgn utk menyusu or tukar pampers..tp since beberapa mggu nih, irfan dah jarang bgn malam..yippie!!! mungkin Allah nak bagi mama rehat plus usaha mama tukar pampers irfan ke jenama lain jugak kot...hahahah

papepun, irfan pun kitorg start ajar basic lesson...dan menjadi impian aku utk irfan kenal huruf hijaiyah dlu sebelum kena huruf2 rumi..melalui pembacaan dan forum2 yg aku sertai..kebanyakan mothers recommend guna al-furqan..punyala hari tuh sehari suntuk google pasal mender tuh dan alhamdulillah, Allah perkenankan hajat mama...
so far, irfan tunjuk gak la interest dier biler ditunjukkan flash card tuh...tp one more thing klu nak ajar baby nih, please jauhkan dier dr tmpat or keadaan yg bleh steal dier punyer attention...depan tv ke or sbgnya mmg tk seswai k...

hopefully dgn doa mama dan papa, irfan could kenal huruf2 sebelum irfan berusia setahun setengah...lagi cpt lagi bagus...amin...

wallahua'lam

AddThis Social Bookmark Button

Links to this post Email this post


 

Design by Amanda @ Blogger Buster